Vyhledávání


 

Co by jste o ZuMě měli vědět...:)

29.10.2009 18:22

Co je to ZuMa ???
ZuMa je náš úžasnej třídní časopis ( tím náš myslím třídu 3.A z nižšího stupně Mendelova gymnázia ). Nevychází pravidelně většinou když se v hodinách hodně nudíme :D. Uvnitř jsou většinou drby, rozhovory, články o výletech, vtipy atd... Myslím že už všichni máte jasno co to znamená, když se řekne ZuMa !!! :)


Jak vznikl název ZuMa ???
V názvu ZuMa jsou ukryty první 2 písmena známých jmen ..... ZUzka & MAruška. Jsou to jména hlavních redaktorek časopisu ;). Tento název vnikl v listopadu, roku 2007 našeho letopočtu. Jinak řečeno, když jsme chodily do 2.A.


Jak probíhá psaní ZuMy ???
Jak už jsem řekla, ZuMu píšeme VŽDY o hodinách !!!! K vytvoření je potřeba dvojlist ze sešitiu fyziky, který přepůlíme vejpůl a pak ještě na půl a ještě na půl. Vznikne nám tak formát velikosti asi A6. Jednotlivé listy připneme k sobě lepící páskou. Pak jen nadepíšeme titulní stránku a můžeme psát :). Ovšem psaní nové ZuMy je velice namáhavá záležitost, ke které je zapotřebí několik marných pokusů, práce v chemické laboratoři s ochranými pomůckami, a několik hodin dřiny a pekelného soustředění......Ale výsledek stojí za to - zbrusu nová ZuMa !!!!! :)